Мъри завършва без титла от Шлема



06-09-2010 00:00 | Станко Димов
Четвъртият в схемата Анди Мъри отпадна твърде рано от Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк. Шотландецът, който бе един от фаворитите за титлата, загуби в третия кръг от втората ракета на Швейцария Станислас Вавринка със 7:6 (3), 6:7 (4), 3:6, 3:6 след битка, продължила почти четири часа.

Двамата направиха страхотен двубой, като сътвориха някои великолепни разигравания, въпреки че Анди очевидно имаше физически проблеми към края на срещата и не можеше да се движи по най-добрия начин по корта. Мъри отпада един кръг по-рано от миналата година, след като през 2008 г. игра финал в Ню Йорк. Въпреки заканите британската надежда и тази година няма да успее да спечели титла от Големия шлем, въпреки заканите му да го направи точно в Ню Йорк.

Вавринка постигна четвърти успех в деветия си мач срещу шотландеца. Швейцарецът, който е 27-и в световната ранглиста, ще се изправи срещу Сам Куери от САЩ на осминафиналите.

За Станислас това е първи турнир от Големия шлем с новия си треньор - бившия наставник на Григор Димитров шведа Петер Лундгрен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини