Бой на US Open, трима арестувани



03-09-2010 00:00 | Станко Димов
Полицията трябваше да се намесва по време на двубоя на Новак Джокович с Филип Петцшнер от втория кръг на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. Зрители си спретнаха здрав бой на централния корт „Артър Аш”, съобщиха от Американската тенис асоциация (USTA).

Битката по трибуните започнала в края на първия сет. След действията на полицията бяха задържани трима запалянковци, които бяха закарани в ареста с белезници. Те губят право повече да посещават комплекса „Флашинг Медоус” до края на US Open.

„Имало е закачка и размяна на нецензурни реплики и заплахи от две групички. Беше гореща нощ, но такива неща се случват”, заяви дипломатично представителят на Асоциацията Крис Уидмайър.

Медиите твърдят, че не е имало пострадали сред зрителите. До момента в Съединените щати не е имало бой на тенис мач, нещо което се случва често в американския футболи или бейзбола.

През 2007 година в Мелбърн по време на Australian Open над 150 фенове от сръбски и хърватски произход проведоха истинска битка пред стадиона по време на мач на Марио Анчич с Го Соеда.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини