Приключи българското участие на US Open



03-09-2010 00:00 | Станко Димов
Двойката, съставена от Цветана Пиронкова и Елени Данилиду от Гърция загуби срещу седмите в схемата Юн Ян-Чан (Тайван) и Дзе Джън (Китай) с 2:6, 1:6 в двубой от първия кръг на Откритото първенство на Съединените щати по тенис.

Така приключи българското участие в Ню Йорк. Пиронкова стигна втори кръг на сингъл, което е изравнено най-добро нейно постижение на US Open. Единствената ни друга представителка Диа Евтимова отпадна в първия кръг на квалификациите на „Флашинг Медоус” при дебюта си в турнирите от Големия шлем.

Шампионката от 2006 година Мария Шарапова записа лесна победа и е в трети кръг. 14-ата в схемата руска красавица преодоля чешката левичарка Ивета Бенешова с 6:1, 6:2. Следващата й съперничка е №371 в света Беатрис Капра, която е последната американка в схемата на състезанието.

Денят беше лош за сестрите Радвански, които прикюлчиха участието си на US Open. Деветата поставена Агниешка загуби от китайската ветеранка Шуай Пън с 6:2, 1:6, 4:6 за два часа игра на „Грандстанд”. Полякинята започна убедително мача, но в началото на втория сет допусна два бързи пробива, които я изнервиха и обезвериха. Така 34-годишната азиатка наложи волята си и записа най-добро класиране в кариерата си в Ню Йорк.

Урсула Радванска пък загуби от испанската квалификантка Лурдес Домингес Лино с 2:6, 5:7.

Други резултати при жените
№4 Йелена Янкович (Срб) – Миряна Лучич (Хърв) 6:4, 3:6, 6:2
№23 Мария Кириленко (Рус) – Ивоне Мойзбургер (Ав) 4:6, 7:5, 6:0
№25 Александра Дюлгеру (Рум) – София Арвидсон (Шв) 7:6(5), 6:1
№31 Кая Канепи (Ест) – Акгюл аманмурадова (Узб) 6:2, 6:4
Андрея Петкович (Гер) – Бетани Матек (САЩ) 3:6, 6:3, 7:5.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини