Пиронкова отпадна на US Open



01-09-2010 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова загуби двубоя си от втория кръг на турнира от Големия шлем US Open. 32-ата в схемата в Ню Йорк българска тенисистка отстъпи на квалификантката от Люксембург Манди Минела с 4:6, 0:6 за един час и 40 минути игра. 22-годишната пловдивчанка загуби последните осем гейма от намиращата се на 152 места след нея в ранглистата тенисистка.

Цветана започна на сервиса. Тя отрази цели пет брейкбола в първия гейм, който продължи 14 минути. Поданичката на Великия херцог Анри поведе с 40:0, след две двойни грешки, но националката ни изравни, а после се защити и още два пъти при точки за пробив, за да спечели подаването си най-накрая с първия си ас в турнира. В следващия гейм пък Пиронкова стигна до точка за брейк, но не успя да я реализира.

В петия гейм пловдивчанката отново се забърка в неприятности при свой сервис. Тя губеше пак с 0:40, но оцеля в продължителна игра, като отново направи две двойни грешки, и поведе с 3:2 В седмия гейм Цеци пак заби две двойни и този път беше пробита за 3:4. Полуфиналистката от Wimbledon реагира като ужилена, поведе с 40:15 и върна брейка тутакси. За съжаление Минела за трети път в сета дръпна с 40:0 при подаване на българката и нанесе втори удар – 5:4 и след това сервираше за частта.186-ата в света стигна до сетбол при 40:30 и го постигна след общо 58 минути игра.

Неволите на първата ни ракета продължиха и във втория сет. Тя допусна пробив на старта. Пропадането продължи и Пиронкова допусна и втори брейк за 0:3. Катастрофата стана пълна при 0:5 и третия пробив на 24-годишната тенисистка от Люксембург. После Манди Минела сервира за победата, стигна до три мачбола и ликуваше след втората възможност.

С отпадането във втория кръг Цветана изравни най-доброто си постижение в Ню Йорк от 2007 година, но изпусна голям шанс за рекордно класиране и нов мач срещу Винъс Уилямс. Тя заслужи 100 точки за световната ранглиста, където е №34, и 31 000 долара от наградния фонд.

Пиронкова участва и в турнира на двойки на US Open заедно с Елени Данилиду от Гърция. Балканският дует излиза в четвъртък срещу седмите в схемата Юн Ян-Чан (Тайван) и Дзе Джън (Китай).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини