Търсят пари за операция на Баръмова



01-09-2010 00:00
Тежка двойна контузия по време на европейското първенство за глухи по бадминтон в София лиши Гергана Баръмова от поредното й златно отличие. Но въпреки болките в кръста и крака тя отново се качи на почетната стълбичка с два сребърни медала - индивидуално и на двойки жени със Силвия Чапкънова, и два бронзови - на смесени двойки с Людмил Гетов и отборно.

Олимпийската шампионка от тихите игри „Тайпе 2009” и №1 в България сред спортистите с увреждания за миналата година в момента се предвижва на патерици. Тя ще бъде подложена на операция в клиниката на д-р Иван Василев в Щутгарт на 13 септември, който е дал възможно най-ниската цена за такава хирургическа интервенция - 15 000 лв. Това поясни днес в Пресклуб "България" председателят на спортната федерация на глухите Никола Николов. Той призова чрез медиите за дарителска щедрост, тъй като в момента федерацията няма никакви пари, а от Министерството на спорта няма отговор за финансова подкрепа. Фондация "Български спорт" е откликнала на молбата за помощ.

"Въпреки всичко Гергана ще пътува за Германия и ще бъде излекувана. Догодина през април ще се върне към нормалния тренировъчен режим", предвижда Николов. Той не скри огорчението си, че държавата подценява успеха на глухите бадминтонисти. За олимпийската си титла от Тайпе миналата година Гергана Баръмова е получила 75 на сто от премията, която взе олимпийската шампионка от Пекин Румяна Нейкова. От Европейското първенство т. г. тримата ни глухи бадминтонисти с медали също ще получат по-малки суми, отколкото се полагат на здравите състезатели.

"За първи път спечелих наведнъж толкова много медали", каза Гергана за европейското първенство. Тя е сигурна, че догодина на Световното първенство ще смачкат конкуренцията. Силвия Чапкънова се гордее с постигнатото, Людмил Гетов слага във витрината си за първи път медал от толкова голямо състезание.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: US Open
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Ню Йорк, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини