Пиронкова излиза днес на корт №8



01-09-2010 00:00 | Станко Димов
Единствената българка на Откритото първенство на Съединените щати Цветана Пиронкова трябва да изиграе днес втората си среща в Ню Йорк.
Поставената под №32 пловдивчанка излиза срещу квалификантката от Люксембург Манди Минела. Срещата е втора по ред на корт №8 на комплекса „Флашинг Медоус”. Първият двубой там, който е от мъжката програма започва в 18 часа българско време.

За съжаление и този път кортът, където ще играе полуфиналистката от Wimbledon Цеци не е телевизионен, както беше и в първия кръг при победата над Рената Ворачова от Чехия с 6:3, 6:4.

Добра новина за Пиронкова е, че мачът й на двойки заедно с Елени Данилиду от Гърция е насрочен за четвъртък. Балканският дует излиза срещу седмите в схемата на US Open Юн Ян-Чан (Тайван) и Дзе Джън (Китай).

На централния „Артър Аш” програмата се открива с двубоя на непоставената Ана Иванович с №24 Дзе Джън от Китай. На същото игрище ще започне представянето си в турнира от Големия шлем финалистът от 2008 година Анди Мъри. Шотландецът стартира с мач срещу Лукаш Лацко от Словакия. След това е мача Винъс Уилямс – Ребека Марино (Канада). Победителката от него ще играе със спечелилата в двубоя Пиронкова – Минела.

Във вечерната сесия защитаващата титлата си Ким Клайстерс ще се появи на корта срещу Сали Пеерс. След нея местният фаворит Анди Родик се изправя срещу Янко Типсаревич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини