Федерер наниза 18 аса на старта



31-08-2010 00:00 | Станко Димов
Петкратният победител от Откритото първенство на Съединените щати Роджър Федерер започна с авторитетна победа в Ню Йорк. Вторият в схемата швейцарец надигра №96 в света Брайън Дабул от Аржентина с 6:1, 6:4, 6:2 за час и половина.

Фед Екс игра с настроение и показа целия си богат аркенал от удари. Рекордьорът по титли от Големия шлем заби 18 аса и общо 46 печеливши удари. Един от тях беше точен римейк на уинъра между краката, който направи на Новак Джокович миналата година на „Флашинг Медоус”.

„Пак го направих, да. Знаех, че мога да повторя този удар. Искам да спечеля отново в Ню Йорк, но пътят е дълъг и труден. Анакон е виновен, че не реализирах точките си за пробив”, заяви през смях Роджър, който постигна едва пет брейка от 19 възможности. Този успех за него беше 46-и на US Open и 16-и в нощна сесия на „Артър Аш”, където не познава вкуса на загубата.

При дамите третата поставена Винъс Уилямс преодоля италианката Роберта Винчи с 6:4, 6:1. Така американката записа своята победа №200 в турнирите от Големия шлем, което я прави петата жена с подобно постижение. Винъс има две титли от Ню Йорк през 2000 и 2001 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини