Цеци с първа победа на US Open от 3 г.



31-08-2010 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова започна успешно участието си на US Open. В двубой от първия кръг в Ню Йорк 32-ата в схемата българка преодоля Рената Ворачова от Чехия с 6:3, 6:4 след един час и 41 минути игра на седми корт на комплекса „Флашинг Медоус”. Първата ни ракета за последно беше печелила на Откритото първенство на САЩ през 2007 година. Следващата й съперница е Манди Минела от Люксембург.

Цветана избра да сервира при жребия. Тя поведе с 40:0, но после направи двойна грешка и въпреки това спечели първия гейм. Пловдивчанката стигна до точка за пробив в четвъртия и я реализира, за да поведе с 3:1. Веднага след това лидерката на националния отбор успя да го затвърди и да увеличи аванса си. В седмия гейм Ворачова се възползва от изключително ниския процент на вкаран първи сервис (30) и върна брейка за 3:4. Отговорът на Пиронкова беше просто зашеметяващ – нов пробив, този път на нула. След това тя застана на началния удар, за да приключи частта в своя полза. Цеци поведе с 40:15 и реализира втория се сетбол след 37 минути игра.

Българката реши да кове желязото, докато е нажежено и започна втората част с пробив, въпреки че губеше в гейма с 15:40. Тутакси обаче 25-годишната специалистка на двойки от град Злин направи рибрейк, а после и поведе за първи път в мача с 2:1. Цеци удари втори път като проби, за да дръпне с 3:2. В осмия гейм Ворачова стигна на два пъти до точки за пробив, но Пиронкова се защити блестящо и взе подаването си и поведе с 5:3. Чехкинята спечели сервис гейма си. Така полуфиналистката от Wimbledon получи шанса да подава за успех в срещата. Цветана поведе с 40:0 и оползотвори още първия си мачбол.

За последно пловдивчанката бе печелила среща на US Open през септември 2007 година, когато в първия кръг на основната схема се наложи над Олга Пучкова от Русия с 6:3, 6:4. Тя преминава за втори път началния кръг на турнира от Големия шлем.

Цветана Пиронкова си осигури вече 100 точки за световната ранглиста, където е №34, и 31 000 долара. Нейна съперница във втори кръг ще бъде квалификантката от Люксембург Манди Минела. Тя преодоля словенката Полона Херцог с 6:4, 7:5. Пловдивчанката не е играла до момента с 24-годишната тенисистка от Великото херцогство, която в момента е 185-а в класацията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини