Федерер не се смята за фаворит в Ню Йорк



30-08-2010 00:00 | Станко Димов
Петкратният шампион от US Open Роджър Федерер не се смята за фаворит на започващия днес турнир от Големия шлем в Ню Йорк.

„Намирам тези мнения и писания за странни. Трябва да се живее с настоящето, а не с миналото”, коментира вторият в схемата пред вестник L’Equipe. Роджър казва още, че е намерил вътрешната си хармония по време на почивката в Швейцария и Корсика и че сега е уверен в своите сили.

Федерер разделя кариерата си на три етапа. „Много научих от Сампрас, Риос, Агаси, Моя и Кюртен. За мен беше много странно да играя срещу звезди, които до вчера бях гледал само по телевизията. Може би това е любимото ми време”, казва рекордьорът по титли от Големия шлем за началото.

Вторият етап е бил битката с негови връстници, които по-рано от него заблестяват. „Исках да бъда по-добър от Сафин, Хюит, Фереро или Родик. Те идваха от големи държави, имаха голяма поддръжка. Беше ми трудно, защото те вече имаха титли от Шлема, а аз не”, припомня си роденият в Базел тенисист.

Сега Федерер преживява третия етап, когато му се противопоставят млади играчи, мечтаещи да го изместят от върха.

Финалистът от 2009 година Роджър започва днес участието си на US Open. Двубоят му срещу Брайън Дабул от Аржентина е във вечерната сесия на централния корт „Артър Еш”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини