Димитров прелетя до №184



30-08-2010 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров направи гигантски скок от 61 позиции и е вече на рекордното за него 184-о място в публикуваната днес световна ранглиста. Полетът на 19-годишния българин се дължи на титлата му от чалънджъра в Женева в неделя.

Гришо има вече 270 точки от 21 турнира в последните 52 седмици. Първото му попадане в Топ 200 на света го прави третият българин с влизане там. По-високо класиране са записвали единствено Орлин Станойчев, който е бил №96, и Милен Велев достигал до 121-ото място в ранглистата.

Битката за второто място в България продължава с пълна сила. Димитър Кутровски е 580-и, само на три позиции пред Тихомир Грозданов, като и двамата имат по 38 точки.

При дамите Цветана Пиронкова запазва 34-ата си позиция. Пловдивчанката започва днес участието си на US Open. Мачът на Цеци срещу Рената Ворацова от Чехия е трети по ред на седми корт на комплекса „Флашинг Медоус” в Ню Йорк.

Диа Евтимова записа ново върхово класиране в кариерата си като е 195-а или с две места по-напред от рекорда си. Третата ракета Елица Костова също има повод за празнуване. Тя е вече №298 в света и за първи път влезе в Топ 300 на тенисистките.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини