Бекер донесе национален център на тениса



29-08-2010 00:00 | Станко Димов
Посещението на Борис Бекер в България донесе още една добра новина за българския тенис. Преди награждаването на победителите в Zagorka Tennis Cup на ТК Левски, премиерът Бойко Борисов обяви, че държавата дава кортовете на ТК Академик за национален център. Освен това правителството ще отпусне 1 000 000 лева на БФТ.

„За втори път съм в България. Първият беше преди 26 години на един юношески турнир. Радвам се, че ще участвам в този демонстративен мач. Впечатлен съм, че ще играя срещу министър-председателя Борисов”, заяви Борис Бекер.

Първоначално беше обявено, че бившият номер едно в света и Магдалена Малеева ще играят срещу шампионите от Про-Ам турнира. Титлата взеха Тихомир Грозданов-Венцислав Иванов, които надиграха Михаил Кънев – Николай Найденов с 6:2, 4:1 и отказване на Кънев заради травма в рамото.

Организаторите обаче обявиха, че срещу дуото ББ/ММ ще започнат Бойко Борисов и неговия кумец Илия Кушев. Нахъсаният премиер доведе нещата до 3:0 гейма в своя полза. Оттук звездите на световния тенис наложиха своя превес и в крайна сметка спечелиха с 6:4. Борисов правеше шоу за 2500-те зрители. Първо не даваше на Кушев да пие вода. После призоваваше Маги да направи двойна грешка и т.н.

След десетия гейм Бекер и Малеева изиграха още четири с Грозданов и Иванов и така крайният резултат от сета беше 8:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини