Мартина и Анна в битка на половете



28-08-2010 00:00 | Станко Димов
Грациозните Мартина Хингис и Анна Курникова ще встъпят в битката на половете на 9 септември в Ню Йорк. Швейцарската и руската красавици ще играят мач на двойки срещу Пат Кеш и Матс Виландер.

Шоу срещата е по време на Турнира на легендите в рамките на US Open, който е планиран да се проведе от 8 до 11 септември.

Хингис/Курникова – Кеш/Виландер е един вид римейк на знаменитата „Битка на половете” от 1973 година. Тогава Били Джийн Кинг се справя с Боби Ригс в двубой игран пред 30 472 човека на стадион „Астродоум” в Хюстън.

Мартина и Анна имат две титли от Големия шлем на двойки - на Australian Open (1999, 2002 г.). Те възобновиха партньорството си това лято на Wimbledon във ветеранския турнир и явно са останали доволни от изявите си на корта.

Турнирът на легендите на „Флашинг Медоус” тази година включва 16 тенисисти, разделени на четири отбора – по подобие на формата на World TeamTennis. Там се играе по един сет в петте дисциплини, при 40:40 важи правилото “no-ad” и се изпълнява само по един начален удар. За първи път има и награден фонд в това състезание.

Сред участниците освен четиримата споменати, които вероятно ще играят в един отбор, са още Мартина Навратилова, Трейси Остин, Джиджи Фернандес, Наташа Зверева, Тод Уудбридж и Марк Уудфорд и други.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини