Пиронкова срещу чехкиня в Ню Йорк



26-08-2010 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова ще играе в първия кръг на Откритото първенство на Съединените щати срещу Рената Ворацова. Чехкинята е №97 в световната ранглиста и е на 26 години. Българката, която е 32-а поставена в основната схема на US Open, никога не е играла до момента с тази съперничка. Последният за годината турнир от Големия шлем започва в понеделник, 30 август.

При успех Цеци очаква във втория кръг победителката от двубоя на Полона Херцог от Словения срещу квалификантка, чието име още не е известно.

В третия кръг в Ню Йорк Пиронкова може да се изправи срещу Винъс Уилямс. Третата в схемата американка загуби от пловдивчанката на Wimbledon, а има порежание от нея и в Мелбърн през 2006 година.

Първата в схемата Каролине Возняцки започва участие със среща с американката Челси Гъликсън. Шампионката от Откритото първенство на САЩ от миналия септември и втора поставена Ким Клайстерс излиза срещу германската ветеранка с унгарски паспорт Грета Арн.

При мъжете водачът в схемата Рафаел Надал стартира с мач срещу руснака Теймураз Габашвили, който миналата година взе титла на двойки в Търнава с Григор Димитров. Петкратният шампион от US Open Роджър Федерер е втори в схемата. Той започва срещу Брайън Дабул от Аржентина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини