Возняцки и Мъри спечелиха US Open Series



26-08-2010 00:00 | Станко Димов
Датчанката Каролине Возняци спечели сериите от турнири в Северна Америка под името US Open Series-2010. Първата в схемата в Ню Хейвън (и на US Open) се класира на четвъртфинал след успех над словачката Доминика Цибулкова с 6:4, 6:1. При мъжете победител е Анди Мъри.

Така 20-годишната Каролине набра 130 точки и е вече недостижима за втората Ким Клайстерс, която има 125 точки. Возняцки спечели турнира в Монреал, а белгийката – в Синсинати. Третата позиция за момента се дели от Виктория Азаренка (щампионка от Станфорд), Светлана Кузнецова (победителка в Сан Диего) и Мария Шарапова (финалистка в Станфорд и Синсинати) с по 115 точки.

При мъжете Мъри е пръв, следван от Роджър Федерер и Марди Фиш.

Както е известно пърните три в крайното класиране на US Open Series получават бонуси в зависимост от резултатите си от Откритото първенство на Съединените щати. Така ако Каро Возняцки спечели турнира от Големия шлем в Ню Йорк ще получи чек за общо 2,7 милиона долара. 1,7 милиона от тях е наградата за титлата на US Open, а милионът допълнително е за първото място в сериите.

Ако Клайстерс дублира титлата си в Голямата ябълка, пък ще полручи 2,2 милиона с бонуса. Третата в класацията би прибрала 1,95 милиона долара, ако вземе купата на „Флашинг Медоус”. Има премии за първите три от четвъртфиналите на US Open нагоре.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини