Петя Неделчева приключи в Париж



26-08-2010 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева отпадна на осминафиналите на световното първенство в Париж, с което приключи и нашето участие там. На единично 15-ата в схемата националка отстъпи на четвъртата – европейската шампионка Тине Баун от Дания в оспорван двубоя с 19:21, 21:23 след 45 минути игра.

Петя и рускинята Анастасия Руских загубиха на двойки от петите поставени Маеда Миюки и Сатоко Суецуна от Япония с 12:21, 15:21 за 49 минути. И двата мача на българката бяха предавани директно по френската версия на "Евроспорт".

Преди мача в зала „Пиер дьо Кубертен” във френската столица Неделчева и Баун (с моминска фамилия Расмусен) имаха по три успеха в мачовете помежду си. В равностойна среща скандинавката надделя. В първия гейм 27-годишната старозагорка отрази геймпойнт, но при втория капитулира.

Още по-драматична беше втората част. Петя поведе със 17:14 точки, но позволи на бившата номер едно в света да я настигне и дори да застане на линията за начален удар при 20:19 в своя полза и да сервира за мача. Българската прима отрази заплахата. После още веднъж спаси мачпойнт, преди двубоят да приключи при третата възможност за Баун.

На двойки Петя Неделчева и Настя Руских бяха десети в схемата. Европейските вицешампионки от „Манчестър 2010” и в двата гейма повеждаха с по 6:3 точки, но японките ги настигаха при 10:10 и след това на свой ред поемаха инициативата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини