Отново дъждът спря мача на Диа



26-08-2010 00:00 | Станко Димов
За втори пореден ден дебютният двубой на Диа Евтимова в Големия шлем в Ню Йорк не може да завърши. Причината е в дъжда, който отново отложи срещата между втората ни ракета и първата в схемата на квалификациите на US Open Акгюл Аманмурадова от Узбекистан. Мачът би трябвало да продължи днес при резултат 1:6, 1:1.

Доиграването снощи започна при резултат 3:1 гейма в полза на 191-сантиметровата азиатка. Аманмурадова взе следващите три гейма, като направи втория си пробив за 5:1.

Във втория сет Евтимова спечели подаването си и поведе в резултата, а след това имаше възможност и за пробив в сервис гейма на 77-ата в света узбечка. Тя устоя и изравни игрите. Веднага след това срещата бе спряна заради изливащия се дъжд над Ню Йорк.

Срещата между Диа Евтимова и Акгул Аманмурадова ще се доиграе в четвъртък и е четвърта на корт №4, където мачовете започват от 18:00 българско време.

Само за участието си на Откритото първенство на Съединените щати българката си осигурява две точки в световната ранглиста, където е на рекордното за нея 197-о място и 3000 долара от наградния фонд от 22,6 милиона.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини