Цеци №32 в Ню Йорк, губи в Ню Хейвън



24-08-2010 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета Цветана Пиронкова ще бъде поставена под №32 в основната схема на US Open. Тя ще бъде първата българка с позиция в Големия шлем след Магдалена Малеева, която беше 29-а в схемата на Roland Garros през 2005 година. За съжаление обаче Цеци отпадна още в първия кръг на подгряващия турнир в Ню Хейвън, с награден фонд 600 000 долара. Пловдивчанката загуби за втори път в рамките на месец от Анастасия Родионова (Австралия) с 1:6, 5:7, въпреки че във втория сет направи обрат от 1:4 до 5:4.

Първата част беше същинска катастрофа за Цеци. Тя допусна три брейка, изтърва и трите си възможности за пробив и отстъпи с 1:6 за 45 минути игра. Сервисът на българката не вървеше, тя постигна малко над 50 процента успешно първо подаване и три двойни грешки.

Вторият сет започна равностойно. Двете тенисистки печелеха подаванията си до 2:1 за родената в Тамбов Родионова. След това Цеци спаси един брейкбол, имаше на два пъти шанс да вземе подаването си, но в крайна сметка отстъпи гейма. След това 64-ата в света го затвърди безпроблемно. Пиронкова показа, че не мисли да се предава и направи първия си пробив в мача за 3:4. Веднага след това успя и да изравни в гейм, в който губеше с 0:30, но постигна четири поредни точки. Пловдивчанката използва набраната скорост и от 1:4 поведе с 5:4. След това първата ни ракета сервираше за сета, но допусна да бъде пробита и резултатът отново да бъде изравнен. Това бе краят за нея. Цветана загуби останалите два гейма, а с това и мача. Преди броени дни Анастасия Родионова пак победи Пиронкова на хард, но в Истанбул, в три сета.

За българката това бе последен мач преди Откритото първенство на Съединените щати. Тя се отправи към Ню Йорк с една точка за световната ранглиста, където е 34-а, и 4300 долара.

Първа в схемата на US Open е финалистката от миналото издание Каролине Возняцки, а втора - шампионката Ким Клайстерс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини