Миксът и Петя печелят Париж



24-08-2010 00:00 | Станко Димов
Смесената двойка Стилиян Макарски и Дияна Димова започна с победа участието си на световната първенство по бадминтон в Париж. Българите надиграха в оспорван двубой Дейв Ходабу и Саманта Барнинг от Холандия с 14:21, 21:11, 21:19 за 54 минути игра. Успехи записа и №15 в схемата Петя Неделчева, която вече е на осминафиналите, където излиза срещу еврошампионката. Тя стигна тази фаза и на двойки заедно с Анастасия Руских.

В първия гейм холандците, които са №39 в световната ранглиста, успяха да изненадан Стельо и Дида и им взеха частта. След това обаче нещата си дойдоха на мястото. 36-ите в света Макарски и Димова бяха безапелационни във втория гейм и изравниха резултата.

В контрагейма българите продължиха да доминират и почивката в следата на играта дойде при резултат 11:5 точки. Холандците намалиха до 17:19, но следващото разиграване беше за нашите и получиха три мачпойнта. При третата възможност Макарски завърши перото и нашите ликуваха.

Във втория кръг смесената ни двойка излиза срещу доста по-опасен противник, представител на една от големите световни школи. Стилиян Макарски и Дияна Димова се изправят срещ, №15 в схемата Нейтън Ребъртсън и Джени Уолуърк от Англия. Любопитен детайл е, че Уолуърк игра и срещу Петя Неделчева в дисциплината двойки жени.

Петя Неделчева пък се справи Лариса Грига от Украйна с 21:17, 21:13 за 38 минути във втория кръг на турнира на единично във френската столица. Така българската прима вече е на осминафиналите на световното. Там я очаква европейската шампионка и №4 в схемата Тине Расмусен от Дания, която се състезава с фамилията на съпруга си Баун. Тя се справи с Лиан Тан от Белгия, която е 79-ата в последната световна ранглиста, с 21:10, 21:11.

На двойки Неделчева и Руских се наложиха над Уоруик и Гейбриъл Уайт от Англия с 21:16, 21:16 след 40 минути на корта. Десетите в схемата очакват на осминафиналите петите поставени японки Маеда Миюки и Сатоко Суецуна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини