Пиронкова срещу Родионова



21-08-2010 00:00 | Станко Димов
Първата изява на Цветана Пиронкова в Съединените щати ще бъде срещу квалификантката Анастасия Родионова, която представя Австралия. Това отреди жребият на турнира на твърди кортове в Ню Хейвън, щата Кънектикът, с награден фонд 600 000 долара. Състезанието е последна проверка преди започващия на 30 август US Open, където българката ще бъде за първи път сред поставените.

Цеци прекоси Атлантическия океан на 20 август и ще й трябват няколко дни за аклиматизация. Родената в Русия 28-годишна Родионова победи нашата тенисситка през юли. На осминафиналите в Истанбул българката, която игра с болки в рамото, отстъпи с 1:6, 6:3, 2:6. В момента "австралийката" е 63-а в света.При успех в първия кръг 33-ата в света пловдивчанка ще очаква победителката от сблъсъка между шестата в схемата Марион Бартоли или Катерина Бондаренко. Француцойката има да си връща на Пиронкова, която я победи неочаквано на Wimbledon.

При нова победа българката вероятно ще се натъкне на друга своя „клиентка” – четвъртата поставена Елена Дементиева. Цветана победи рускинята в три сета на клей във Варшава през май.

Само за участието си в Ню Хейвън първата ни ракета взема една точка и 4300 долара. От квалификациите най-опасните възможни съперници на полуфиналстката от Лондон изглеждат Доминика Цибулкова, Вера Душевина, Анастасия Родионова, Елена Веснина и Бояна Йовановски.

От миналата година Цеци има да защитава 12 точки от достигането до трети кръг на квалификациите на турнира, където отпадна от Янина Викмайер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини