Серина няма да играе на US Open



21-08-2010 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно в тениса Серина Уилямс обяви, че няма да участва на Откритото първенство на Съединените щати, което започва на 30 август. Тя не може да се възстанови напълно от операцията на 15 юли в дясното стъпало в следствие на порязване.

„С дълбоко неудовлетворение и мъка трябва да съобщя, че се оттеглям от US Open. Лекарите ме посъветваха да не натоварвам крака. Това, че няма да участвам е един от най-разочароващите моменти в моята кариера”, пише в официалното си обръщение 28-годишната Серина.

Уилямс има 13 титли от Големия шлем и три в Ню Йорк. Миналата година загуби на полуфинал от Клайстерс, след като бе дисквалифицирана заради заплахи към съдийка на линията . Впоследствие бе и глобена за постъпката си.

Американката е първата водачка в световната ранглиста, която пропуска Откритото на САЩ от въвеждането на класацията през 1975 г. Отказването на Серина означава, че тя и кака й Винъс няма да защитават титлата си на двойки в турнира от Шлема от миналата година.

За Цветана Пиронкова обаче новината е в друг план. Оттеглянето на по-малката Уилямс означава, че 99% българската прима за първи път ще бъде поставена в схемата на турнир от Големия шлем.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини