Топ 4 продължава в Синсинати



19-08-2010 00:00 | Станко Димов
Първите четирима в световната ранглиста се класираха за третия кръг на тенис турнира от сериите „АТР 1000” в Синсинати, щата Охайо, с награден фонд 2,43 милиона долара.

Трикратният победител Роджър Федерер започна защитата на трофея си по експресен начин. Швейцарският ас преодоля руснака с узбекистански паспорт Денис Истомин с 5:2 и отказване. Мачът продължи само 36 минути преди Истомин да се оплаче от контузия и да прекрати съпротивата.

На осминафинали рекордьорът по титли от Големия шлем се изправя срещу германеца Филип Колшрайбер, който е 33-и в световната ранглиста.

Световният номер едно Рафаел Надал пък се справи с Тейлър Дент (САЩ) с 6:2, 7:5 за един час и 24 минути. Испанският левичар взе първите четири гейма в двубоя с фантастична игра, а след това реши, че може да върне леко газта. Следващият съперник на Рафа е французинът Жюлиен Бенето, който надигра Станислас Вавринка с 6:4, 6:2.

Шампионът от Торонто Анди Мъри загуби сет, но също продължи напред. 23-годишният шотландец надделя над Жереми Шарди от Франция с 6:3, 6:7(3), 6:2 за два часа и девет минути игра. Четвъртият в схемата Мъри ще се бори с Ернестс Гулбис за място на четвъртфиналите в Охайо. Латвиецът победи също в три сета №13 в схемата Юрген Мелцер с 6:7(8), 6:3, 7:6(5).

Третият в световната ранглиста и финалист от турнира в Синсинати от миналата година Новак Джокович записа победа във втория кръг. Той спечели сръбския сблъсък срещу Виктор Троицки с 6:3, 7:5 след точно 100 минути игра. В третия кръг Ноле излиза срещу Давид Налбандян, който продължава след отказ на Джон Иснър при 5:4 в полза на американеца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини