Григор на четвъртфинал



18-08-2010 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров докара поредните си победи във фючърси до една дузина. Дванадесетата бе срещу германския квалификант Мориц Бауман с 6:4, 6:1 и тя класира първата ракета на България на четвъртфиналите на турнира на червени кортове в Есте Падуа (Италия), който е с награден фонд 15 000 долара плюс гостоприемство.

19-годишният хасковлия, която е трети в схемата, имаше проблеми с №1435 в света само през първата част. Един пробив обаче пречупи германеца и Гришо затвори сета. Във втория вече беше пълновластен господар и не даде абсолютно никакви шансове на левичаря Бауман.

Следващият съперник на национала Димитров е осмият поставен Ромен Жуан от Франция. Той е 325-и в световната ранглиста, докато Григор е №280. Жуан е на 25 години и никога не е играл срещу българина, който в момента е трениран от Питър Макнамара.

С достигането си до тази фаза на турнира в Есте Падуа Гришо си осигури вече четири точки за световната класация на АТР. Той спечели предишните два фючърса в Дортмунд и Ирун. Последната загуба на юношеския шампион от Wimbledon и US Open бе на четвъртфинал в Модена.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини