Wimbledon ще приеме олимпиадата



17-08-2010 00:00 | Станко Димов
Олимпийският турнир по тенис на игрите през 2012 година ще се проведе на свещената трева на Wimbledon, потвърдиха от организационния комитет пред ВВС. Освен това на „Ол Инглънд клъб” състезателите няма да бъдат задължени да бъдат облечени само и изцяло в бяло, което е в традициите на турнира от Големия шлем повече от 120 години.

Организаторите са дали гаранции, че само седмици след Откритото първенство на Великобритания настилката ще бъде подготвена за олимпиадата. Двубоите на 172-ата тенисисти ще бъдат само на 12 корта от комплекса, включително покрития централен. Догодина ще бъдат пуснати в продажба билетите за състезанието. Дневно то ще може да бъде наблюдавано от 26 000 човека, за разлика от 40 000 на Wimbledon, имено заради броя на игрищата.

Олимпийският турнир по тенис е планиран да се проведе от 28 юли до 5 август 2012 година. На сингъл схемите са за по 64 състезатели.

„Мисля че ще има огромен интерес към състезанието, защото напливът към Wimbledon е огромен и винаги има много хора, за които не стигат билетите. Това ще бъде един вид продължение, но може би на олимпиадата ще има различна аудитория. Не трябва да се бърка обаче Откритото първенство с Игрите. Това ще бъде различен турнир и нашата идея не е да повтаряме турнира от Големия шлем, а да направим различно състезание със свой облик”, обясни изпълнителният директор на „Ол Инглънд клъб” Йън Ричи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини