Дъждът спаси Клайстерс на финала



16-08-2010 00:00 | Станко Димов
Белгийката Ким Клайстерс завоюва трофея от турнира на хард в Синсинати, щата Охайо, с награден фонд два милиона долара. Тя направи пълен обрат и надигра Мария Шарапова не без помощта и на дълго прекъсване заради дъжд, с 2:6, 7:6(4), 6:2. Ким отбеляза точно година от завръщането си на корта, като спаси три мачбола за титлата и изкачване до четвърто място в световната ранглиста от понеделник.

Първата част бе изцяло за Маша, която след 2:2 не даде гейм на съперничката. Белгийката сервираше изключително слабо и направи множество двойни грешки. В началото на втория сет Ким проби за 2:0, но рускинята веднага върна брейка, а след тованаправи още един. В деветия гейм при 5:3 Шарапова стигна до три точки за спечелване на финала, но Клайстерс успя да ги отрази. Малко след това срещата бе спряна за час и 14 минути заради извилата се над Синсинати буря.

В последния гейм на втората част най-богатата спортистка в света започна изпитва болки в левия ахилес. Белгийката се наложи в тайбрека, а в третата постигна два пробива и триумфира в крайна сметка.

„Когато заваля смятах, че мога да я пробия и бях разочарована, не се чувствах застрашена от загуба, макар че бях много близо до поражението. При доиграването вече знаех,че трябва да се боря неистово, защото не започвахме от 0:0 и успях да пооправя началния си удар”, разказа шампионката от US Open.

За Ким Клайстерс това беше 38-а титла в кариерата и ткрета за годината. Тя взема 900 точки за световната ранглиста и чек за 350 000 долара от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини