Мъри дублира трофея си в Торонто



16-08-2010 00:00 | Станко Димов
Анди Мъри успя да защити титлата си от тенис турнира в Торонта, който е от сериите „АТР 1000”, което го направи първия с дубъл след Агаси през 1995 година. На финала четвъртият в света британец надигра Роджър Федерер със 7:5, 7:5 в двубой, прекъсван на два пъти заради дъжд.

Началото на срещата бе забавено с четвърт част заради бурята. Мъри започна мача вихрено и за десетина минути само водеше с два пробива. След това швейцарецът влезе в ритъм и върна брейковете. Шотландецът нанесе своя удар в 11-ия гейм. Тогава той стигна до две точки за пробив и при втората успя, за да излезе напред с 6:5, а след това сервира безпроблемно за частта.

Във втората третият поставен Федерер поведе с 2:1, когато двубоят бе спрян заради дъжда за 45 минути. Двамата се върнаха на корта, доиграха четвъртия гейм и трябваше отново да напуснат за повече от час. В края на сета Мъри отново направи брейк, който му донесе и трофея.

„Винаги е страхотно да спечелиш турнир. За първи път победих Роджър и Рафа в едно състезание, което увеличава задоволството ми. Освен това не загубих и сет срещу тях, което е добре за самочувствието ми за следващите седмици”, заяви Анди след награждаването.

Двубоят беше повторение на финала от Australian Open през януари. Тогава Фед Екс спечели безпроблемно 16-ата си титла от Големия шлем. Турнирът в Торонто беше първи за Федерер с новия му треньор Пол Анакон, който е на изпитателен срок.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини