Шарапова в спор за трета титла



15-08-2010 00:00 | Станко Димов
Мария Шарапова е втората финалистка на големия турнир на твърди кортове в Синсинати, щата Охайо. Тя взе руския сблъсък с Анастасия Павлюченкова с 6:4, 3:6, 6:2 след два часа и половина игра. Ким Клайстерс е другата, която ще спори за титлата. Белгийката се наложи за 12 минути с 2:1 срещу Ана Иванович, която се контузи и се отказа заради разтегната връзка в глезена.

Шарапова се класира за пети финал през 2010 година и ще се опита да спечели трети трофей за сезона. Маша надделя, въпреки че направи 40 непредизвикани грешки срещу 35 за Павлюченкова.

Във втория сет при 1:2 Настя поиска медицинска помощ заради проблеми с рамото. След края на прекъсването тийнейджърката от Москва заигра доста по-добре, а в същото време слънцето залезе и жегата понамаля, така че тя успя да изравни частите.

В заключителния сет обаче най-богатата спортистка в света отново заигра на световно ниво и не даде абсолютно никакъв шанс на Павлюченкова.

Ким Клайстерс и Мария Шарапова са играли общо седем пъти като белгийката има четири успеха. Последният им двубой обаче беше на полуфиналите на Australian Open през 2007 година, където рускинята спечели с 6:4, 6:2. Маша е взела последните три двубоя, включително и финала в Сан Диего на хард през 2006 година (7:5, 7:5).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини