Федерер и Мъри повтарят финала от Мелбърн



15-08-2010 00:00 | Станко Димов
Третият и четвъртият в схемата се класираха за финала на турнира от сериите „АТР 1000” в Торонто, след като победиха първите двама поставени. Роджър Федерер се наложи над Новак Джокович с 6:1, 3:6, 7:5, а защитаващият титлата си Анди Мъри спря водача в световната ранглиста Рафаел Надал с 6:3, 6:4.

Двамата ще повторят финала от Откритото първенство на Австралия през януари. В общата статистика Мъри води с 6-5 успеха, но Федерер го е победил и в трите финала, които са играли – включително и този в Мелбърн.

В решителния трети сет швейцарският ас нанесе съкрушителен удар, като проби Джокович в 11-ия гейм, за да поведе с 6:5. Ноле рухна и счупи ракетата си от яд. Победата на Роджър означава, че ще се върне на второто място, а сърбинът ще бъде трети от понеделник.

„Спечелил съм повече финали, отколкото съм загубил. Но не е все едно дали играеш срещу 40-ия в света или четвъртия – Мъри, който победи Рафа. Всички знаем колко е трудно да надиграеш Надал или мен. Така че ще бъда изключително внимателен в двубоя за титлата”, заяви двукратният шампион от Торонто Федерер.

Анди Мъри се нуждаеше от един час и 44 минути, за да елиминира левичаря от Манакор и да му напомни, че хардът е най-неуспешната му настилка. Шотландецът допусна много малко непредизвикани грешки и показа непробиваема играот крайната линия. Надал бе принуден да тича от единия до другия ъгъл или да спринтира да спасява късите топки на Мъри на мрежата. Всичко това извади от ритъм Рафа.

Това бе първа загуба за световния номер едно от началото на април. Тогава той отстъпи на финала в Маями на Анди Родик с 6:4, 3:6, 3:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини