Надал и Федерер загубиха по сет



14-08-2010 00:00 | Станко Димов
Единствените двама тенисисти, които са оглавявали световната ранглиста в последните години- Роджър Федерер и Рафаел Надал, се класираха за полуфиналите на турнира от сериите „АТР 1000” в Торонто. Общо казано първите четирима поставени продължават.

Водачът в схемата Надал преодоля германеца Филип Колшрайбер с 3:6, 6:3, 6:4. Испанският левичар, която е печелил в Канада през 2005 и 2008 година, загуби още първия си сервис гейм и така отстъпи и сета. Рафа изравни частите. В решаващия сет при 3:3 той стигна до четири точки за пробив и успя да го постигне, а след това нямаше проблем да затвори мача.

„Всеки мач е труден. Филип е добър играч и ми беше трудно да го победя. Започнах мача ужасно. Беше хубав успех, защото завърших с доста по-добър стил. Ако искам обаче да бия Мъри, трябва да повиша доста нивото си”, призна Надал след двубоя.

Следващият му съперник е защитаващият титлата си от Торонто Анди Мъри. Четвъртият в схемата спря серията на Давид Налбандян от 11 поредни успеха тази година, като го надигра убедително с 6:2, 6:2 за един час и девет минути.

Федерер бе на път да запише трета последователна загуба от Томаш Бердих тази година. Рекордьорът по титли от Големия шлем обаче показа невероятен характер и надделя с 6:3, 5:7, 7:6(5).

Бащата на близначки спечели първия сет с пробив за 4:2. Във втория допусна брейк в заключителния 12-и гейм и частите бяха изравнени от финалиста от Wimbledon. В заключителия сет Бердих проби за 3:1 и можеше да дръпне и с5:2. В този момент Федерер се преобрази, заигра изключително агресивно и безгрешно, върна пробива и стигна до тайбрек, в който надделя. Така Фед Екс взе един вид реванш за загубата си от приятеля на Шафаржова на четвъртфиналите в Лондон.

Новак Джокович е последното препятствие за швейцареца преди финала. Втория в схемата сърбин се справи рутинно с французина Жереми Шарди с 6:2, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини