Федерер си осигури реванш от Бердих



12-08-2010 00:00 | Станко Димов
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер ще се изправи на четвъртфинал на турнира от сериите „АТР 1000” в Торонто срещу човека, който го детронира на Wimbledon – Томаш Бердих. Продължава и лидерът Рафаел Надал.

За да си осигури реванша 29-годишният доскорошен номер едно в света преодоля Микаел Льодра със 7:6(2), 6:3. В първия сет третият поставен Федерер отстъпваше с пробив, но успя да го върне. След това се стигна до тайбрек, в който бе с класа над френския специалист на двойки. Втората част не бе проблем за швейцареца и той затвори мача за един час и 19 минути игра.

От своя страна седмият в света чех Бердих пък се справи с украинеца Олександър Долгополов – младши, с 6:3, 6:7(5), 6:4.

Продължава маршът на завърналия се след дълги лечения Давид Налбандян. Аржентинецът преодоля петия в схемата Робин Сьодерлинг с 4:6, 6:4, 6:1 за малко повече от два часа. Бившият номер три в света направи шест пробива в мача от девет възможности, докато шведът реализира едва три от осем. Налбандян вача има актив от шест победи и само една загуба от Сьодерлинг.

За южноамериканеца това беше осми пореден успех на хард в Северна Америка, където в неделя триумфира с титлата във Вашингтон.
Следващият съперник на Цар Давид ще бъде или №4 Анди Мъри, или Гаел Монфис.

Водачът в схемата Надал пък победи Кевин Андерсън от ЮАР с 6:2, 7:6(2). Следвашият съперник на левичаря от Манакор е Филип Колшрайбер от Германия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини