Ботушарова на полуфинал



11-08-2010 00:00 | Станко Димов
Борислава Ботушарова (на снимката) се класира за полуфиналите на международния турнир за девойки до 18 години, провеждащ се на кортовете на ТК "Дема" в София, след като през днешния ден се наложи с 6:1, 6:1 над преминалата през квалификациите друга пазарджиклийка Цвета Димитрова.

За 15-годишната Ботушарова това е втори полуфинал на международно състезание в тази възрастова група, а в опит да се класира за първи път в кариерата си за финал ще срещне поставената под №4 Юлия Грабхер (Австрия), отстранила с 6:4, 6:2 Камелия Димитрова, съобщиха от БФТ.

При юношите Стефан Трифонов и Никола Телкеджиев загубиха в първи кръг на сингъл, но на двойки достигнаха до полуфиналите, където ще се изправят срещу Резник/Сулея (Израел/Румъния).

Доброто представяне на младите български тенисисти продължава и на силния турнир за юноши и девойки до 16 години в Хайд (Австрия), където Андрей Алауи и Джулия Терзийска продължават победния си ход и след нови два успеха се класираха за четвъртфиналите.

Андрей се наложи с 6:2, 6:4 над първата ракета на домакините в тази възрастова група Себастиан Офнер, а Джулия даде само два гейма на поставената под №13 Сара Палич (Словения), отстранявайки я с 6:0, 6:2.

В опит да се класират за полуфиналите Алауи ще срещне поставения под №2 Мартин Каро (Словакия), а Терзийска ще се изправи срещу петата в основната схема словачката Линда Херцегова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини