Петя срещу холандка на световното



09-08-2010 00:00 | Станко Димов
В централата на Световната федерация по бадминтон в Куала Лумпур днес бе изтеглен жребият за 18-ото световно първенство, което започва на 23 август в Париж.

Първата ни ракета Петя Неделчева изтегли прилична съперничка. На единично 15-ата в схемата българка започва срещу Юдит Мулендайк от Холандия. При успех я очаква почти сигурно украинката Лариса Грига. На осминафиналите евентуално Петя би се изправила срещу европейската шампионак Тине Расмусен от Дания, която вече се състезава с фавилията на съпруга си Баун.

На двойки Неделчева и Анастасия Руских от Русия са поставени под №10. Европейските вицешампионки от „Манчестър 2010” започват с двубой срещу преодолимите Лор Шойне/Вени Расиди от Франция. При успех българо-руският дует очаква англичанки или канадки.

Линда Зечири нямаше шанс обаче. Втората ни ракета ще играе в турнира на сингъл срещу деветата в схемата китайка Жу Ми, която сега представя Хонконг. 31-годишната азиатка има сребърен и бронзов медал от световни първенства и бронз от олимпиадата в Атина.

При смесените двойки Стилиян Макарски и Дияна Димова ще се изправят срещу Дейв Ходабукс и Саманта Барнинг от Холандия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини