Налбандян взе титлата във Вашингтон



09-08-2010 00:00 | Станко Димов
Участващият с „уайлд кард” Давид Налбандян (виж и поръчай ракетата му ) спечели турнира на хард във Вашингтон. На финала №117 до днес аржентинец надигра Маркос Багдатис от Кипър с 6:2, 7:6(4), за да стане първият тенисист извън Топ 100 с титла от АТР тази година.От 9 август той е вече №45 в света.

За бившия номер три в света това беше първо състезание от април. В първата част той не даде никакви шансове на съперника си. В следващия сет Багдатис стигна до сетбол при 6:5 и 40:30, но южноамериканецът го отрази и стигна до тайбрек. В него поведе с 5:0 точки и после затвори мача спокойно.

„Не очаквах да спечеля в първия ми турнир от толкова време, когато започнах във Вашингтон. Ако трябваше да заложа за шампиона, нямаше да бъде за мен. Радвам се, че ще се върна в Топ 50 с този успех, но за мен беше по-важно, че изиграх хубави мачове срещу силни съперници”, заяви шампионът от „Мастърс” Налбандян, който не беше играл тенис в 12 от последните 15 месеца заради операция на бедрото и контузия в коляното.

Финалистът от Wimbledon 2002 победи поставените Станислас Вавринка, Марин Чилич, Жил Симон и Багдатис по пътя към купата. Цар Давид спечели 11-а титла в кариерата, но първа от година и половина и първа в Съединените щати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини