Шефът на БФТ на турнир във Варна



09-08-2010 00:00 | Станко Димов
На кортовете на ТК "Черно Море Елит" във Варна се проведе 11-тото издание на Про-Ам турнирът за купата на кмета на общината на морския град. В състезанието взеха участие 45 двойки, сред които личаха имената на президента на БФТ Стефан Цветков, националите Тодор Енев, Валентин Димов, Ивайло Трайков, както и финалистът от Държавното първенство в зала Петър Трендафилов.

"Характерното за този турнир е, че самите състезатели много го обичат и го очакват с голямо нетърпение. Тази година участваха 45 двойки от цялата страна, сред които имаше бивши и настоящи национални състезатели Това е един турнир с много настроение и емоция", каза Огнян Илиев - главен треньор на клуба-домакин "Черно Море Елит" и капитан за националния отбор за Davis Cup.

Тодор Енев и партньорът му Григор Фиданов достигнаха до полуфиналите, а по пътя си отстраниха двойката на президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и Мирослав Печев.

"Според мен това е най-силният Про-Ам турнир", сподели Тошко Енев. "Атмосферата е супер, мачовете се играят вечер на осветление, както на професионален АТР турнир".

Тодор Енев, както и почти всички най-добри български тенисисти ще участва на серията от три турнира "Фючърс" с награден фонд $10,000, първият от които започва на 16-ти август в София, следван от този в Бургас (23-ти август) и Добрич (30-ти август).

С титлата на турнира триумфираха Добромир Ганев и Никола Попов, който се наложиха с 6:3, 6:4 над Александър Марков и Генчо Генчев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини