Федерер нае треньор на Сампрас



29-07-2010 00:00 | Станко Димов
Роджър Федерер обяви името на новия си треньор. Рекордьорът по титли от Големия шлем ще работи с американеца Пол Анакон. 47-годишният янки ще изкара изпитателен срок при капризния швейцарец, който отдавна работи практически сам.

Името на Анакон е свързано с това на добрия приятел на Роджър Пийт Сампрас. Пол беше наставник на бившия номер едно в света от 1995 до 2002 година. Другото голямо име, с което е работил е на британеца Тим Хенман. Като професионален тенисист Анакон е достигал до №12 в света на сингъл и има три ттили. На двойки той има общо 14 трофея, сред които е и купата от Australian Open.

„Отдавна исках да прибавя нов член в моя екип. Затова реших, че в близко бъдеще ще работя с Пол Анакон. В момента той има договор с американската федерация, така че нашите отношения ще имат по-скоро характера на пробен период. След края на този период с моя екип ше решим дали ще продължим сътрудничеството си. Много се радвам, че ще мога да се уча от такъв опитен специалист”, заяви Федерер на официалния си сайт.

Първият треньор на швейцарския ас е чехът Сепли Кацовски, който поема младия талант през 1989 година в Базел. Стилът „Федерер” е изграден в голямата си част от южноафриканеца Питър Картър през периода 1991 – 1998 година. Плодовете бере шведът Петер Лундгрен, с когото работи до 2003 година. След това Фед Екс работи сам, преди да наеме от 2005 до мой 2007 година австралиецът Тони Роуч. На последните турнири с него пътуваше капитанът на Швейцария за Davis Cup Северин Люти.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини