Елица Костова стигна финала



24-07-2010 00:00
Третата по сила българска тенисисистка Елица Костова се класира на финала на турнира на твърди кортове в Ле Контамен-Монжуе (Франция) с награден фонд 25 000 долара. В събота тя трябваше да изиграе два мача и успя да ги спечели.

Първо на четвъртфиналите родената в Хасково 20-годишна националка надигра седмата поставена Лина Станчуте от Литва в оспорван двубой със 7:6(6), 6:4. №342 в света Елица успя да наложи волята си срещу намиращата се с 80 места преди нея в ранглистата прибалтийка в драматичен мач, изпълнен с много обрати. Мачът със Станчуте беше отложен от петък заради лошо време.

След това Костова се изправи срещу италианката Джулия Гато-Монтани и я разби с авторитетното 6:3, 6:3. Българката направи по един пробив в двамата сета, което бе достатъчно за влизане във финала. Това ще бъде втори мач за титлата на турнир от тази категория за Елица след този в Мон-де-Марсан през юни. Тя има една титла на десетхилядник от 2009 година.

В спор за трофея Елица Костова излиза срещу първата в схемата Андрея Хлавачкова от Чехия. Двете са играли само веднъж до момента. Това стана в първия кръг на „Алианц къп” в София миналия септември. Тогава блондинката от Пилзен се наложи със 7:5, 6:0 над преминалата през квалификациите наша тенисистка в първия кръг. Хлавачкова е на 24 години и в момента е 120-а в световната ранглиста.

С достигането си до финала Костова си осигури вече 34 точки за класацията на WTA. При титла те ще набъбнат на цели 50.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Shanghai Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Шанхай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,298,535

Official Website | Livescore
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Други новини