Томова отпадна, Христова напред



22-07-2010 00:00 | Станко Димов
Надеждите на България за медал на единично от европейските първенства за юноши и девойки през тази седмица почти угаснаха. Това стана факт след отпадането на „последния мохикан” Виктория Томова в турнира при 16-годишните в Москва. Успех записа обаче Никол Христова (до 18 години), която елиминира втората поставена в Клостерс, а после стигна и до четвъртфиналите и на сингъл, и на двойки.

На осминафиналите 15-ата поставена софиянка отстъпи на третата в схемата Илона Кремен от Беларус с 1:6, 6:0, 1:6 в един луд мач. Така Томова записа трета загуба тази година срещу с година по-голямата съперничка, след като отстъпи пак в по три сета в Салсомаджоре и Санта Кроче тази пролет. Миналата година Виктория надделя над Кремен на клей в полуфинала на турнир в Будапеща след 5:7, 7:6(4), 6:2.

„Двубоят беше доста странен. Яд ме е, че загубих, но се надявам да постигна успех на двойки, заедно с Бубето Ботушарова”, заяви за racketi.com от руската столица европейската шампионка до 14 години от миналия сезон.

За съжаление обаче Вики и Борислава Ботушарова, които са №9 в схемата, отстъпиха на четвъртфинал при дуетите на 15-ите Севда Арантекин/Башак Ерайдън от Турция с 6:7(7), 672, 7:10. Ботушарова записа успех в утешителния турнир в Москва. Пазарджиклийката преодоля №14 Оксана Кошман (Украйна) със 7:5, 6:1.

При 18-годишните в Швейцария Никол Христова предизвика сензация. Тя отстрани първо втората в схемата Ганна Пивен от Украйна с 6:3, 6:4 и се класира на осминафиналите. Следващата съперничка на българката беше непоставената унгарка Жофия Сусани и Христова я преодоля със 7:5, 6:7(5), 6:3. На четвъртфиналите Никол, която на 23 юли ще навърши 17 години, излиза срещу Шантал Скамлова от Словакия, която е шеста в схемата.

Христова и Александра Митровска пробиха до четвъртфинал и при двойките. Непоставените българки надиграха №14 в схемата Патриция Хаас и Пиа Кьониг (Австрия) с 6:3, 7:6(6). Следващите съперници на Никол и Александра са осмите Луси Браун и Дженифър Рен от Великобритания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини