Само Енен не е заявена за US Open



22-07-2010 00:00 | Станко Димов
Само една тенисистка от първите 100 в ранглистата на WTA не попадна в предварителния списък на участничките на Откритото първенство на Съединените щати, което започва на 30 август. Това е двукратната шампионка от US Open Жюстин Енен.

Белгийката, която е №12 в света, вече обяви, че пропуска целия летен сезон заради травма на лакета, получена на Wimbledon.

България по традиция ще бъде представена в Ню Йорк единствено от първата ни ракета Цветана Пиронкова. Шанс да влезе в квалификациите има Диа Евтимова.

Списъкът на участничките се води от Серина Уилямс. Трикратната победителка в турнира от Големия шлем също се възстановява обаче от травма в стъпалото и не е абсолютно сигурна, че ще играе на Откритото първенство на САЩ. Световната номер едно отказа турнирите в истанбул, Синсинати и Монреал и така първото й състезание след титлата от Лондон би било именно в Ню Йорк.

Още четири бивши шампионки от US Open са в списъка. Това са Ким Клайстерс, която ще защитава титлата си, Винъс Уилямс и рускините Светлана Кузнецова и Мария Шарапова.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Terra Wortmann Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хале, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Турнир: Cinch Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Куинс Клъб, Лондон, Англия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Други новини