Серина се надява да играе на US Open



21-07-2010 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Серина Уилямс се надява да се възстанови от нелепата травма в лявото стъпало и да може да вземе участие на Откритото първенство на Съединените щати, което започва на 30 август. Това заяви агентката на тенис звездата Джил Смолър, цитирана от списание Tennis.

„В момента Серина се възстановява и почива. Смятаме, че лечението върви успешно и бързо. Тя възнамеравя да поднови тренировки, в момента, когато това е възможно”, каза още Смолър.

Уилямс бе оперирана миналата седмица в Лос Анджелис, след като наряза крака си на стъкло по време на вечеря в ресторант в Мюнхен. Нещастният случай е бил след спечелената титла от Wimbledon на 3 юли, но преди демонстративния мач в Брюксел, по случай председателството на ЕС от Белгия, на 8 юли. Тогава Серина падна от Ким Клайстерс с 2:6, 2:6 пред рекордните в ситорията на тениса 35 681 зрители на стадион „Крал Бодуен”.

28-годишната американка вече се оттегли от трите турнира на твърди кортове преди US Open – Истанбул (от 26 юли), Мейсън (9 август) и Монреал от 16 август. Освен това Серина пропуска и мачовете на своя отбор Вашингтон Касълс в лигата World TeamTennis. В Истанбул Серина и сестра й Винъс трябваше да участват в първия мач на два континента и сега организаторите търсят коя тенисистка да я замени за проявата на моста над Босфора.

Този сезон по-малката Уилямс има 25 победи и 4 загуби и две титли, но какви - Australian Open и Wimbledon. В Ню Йорк тя дебютира през 1999 година и печели трофеите през 2002 и 2008 година. Миналия сезон Серина спря на полуфинал, след като бе дисквалифицирана заради реплики към съдийка на линията заради фут-фот в края на мача срещу Клайстерс.

„Серина Уилямс е една от най-големите шампионки в спорта и ние се надяваме да се завърне за Откритото първенство на Съединените щати. Комуникираме с нейния щаб редовно и ще продължим да го правим, за да получаваме информация за състоянието й. Желаем й бързо оздравяване!”, каза директорът на US Open Джим Кърли.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини