Ясни са всички четвъртфиналисти в Базел



04-11-2010 23:39 | Николай Драгиев

Меко казано интересни се очертават четвъртфиналите на "Мастърс 500" в Базел.

В надпреварата продължават миналогодишните финалисти Новак Джокович и Роджър Федерер, а тук са още доказани звезди като Давид Налбандян, Анди Родик, Ришар Гаске и Радек Щепанек.

В първия двубой от днешната програма Радек Щепанек успя да стигне до пълен обрат с 3:6, 6:2, 6:0 над Сантяго Хиралдо.

Така Щепанек ще се сблъска на четвъртфинал с Федерер. Досега двамата са играли 10 пъти. Победите са 8:2 в полза на брюнета от Базел.

След това на централния корт в швейцарското градче излезе Анди Родик който победи с 6:3, 6:4 Андрей Голубьов. Така той ще се изправи срещу Давид Налбандян, който обърна с 4:6, 6:4, 6:4 Марин Чилич.

Досега Родик и Налбандян са играли 5 пъти. Американецът води с 3:2 до момента. Повече от любопитно е, че те не са се срещали от 4 г. насам, тъй като последната им битка е от 2006 г.

От другата страна на схемата е малко по-скучно. В доста завързан двубой защитаващият титлата си Новак Джокович победи Ярко Ниеминен с 6:4, 7:6. Във втория сет Ниеминен пропусна два сетбола в тайбрека, но въпреки това не успя да изненада световния номер 3.

Съперник на Джокович в четвъртфиналите ще бъде Робин Хаасе от Холандия. В другия двубой за място на полуфинал ще се срещнат Виктор Троицки и Ришар Гаске.

Турнирът в Базел е с награден фонд от 1 755 000 евро.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини