Анди Мъри впечатлен от публиката в Австралия



20-01-2010 22:14 | Станко Димов

Анди Мъри сподели, че е впечатлен от атмосферата на кортовете в Австралия, която предразполагала за наистина качествен тенис. Според него обаче силният вятър в мача му срещу Марк Жикел, му е попречил да покаже най-доброто от неговата игра. Британецът също така очаква много труден мач срещу следващия му опонент - Флорен Сера.

"Атмосферата е наистина доста добра, беше доста шумно, имаше доста знамена и хората на стадиона се радваха. Определено мога да кажа, че вятърът ми създаде най-сериозни проблеми. Радвам се, че успях да стигна до победата и мисля, че успях да се концентрирам до края на самия мач, което също е много позитивно нещо. Единственият ми проблем, както казах вече, бе силният вятър. Понякога той променяше посоката на топката доста бързо и това ме затрудняваше много", анализира световният номер 4.

"Оценявам този мач като добър за мен. Имах някои трудни моменти в него, но успях да се справя с тях. Очаквам мачът с Флорен Сера да бъде труден, тъй като той е добър играч и определено знае как да играе в големите мачове. Все пак се задържа в топ 50 доста дълго време. Аз обаче съм уверен в силите си и се надявам да покажа моята игра", допълни Мъри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини