Ана Иванович: По-зряла съм от преди и отново ще съм №1



08-11-2010 15:57 | Николай Драгиев

Бившата номер 1 в света Ана Иванович стремително се приближава към топ 10. През лятото тя бе под номер 65, но от днес заема 17-о място. На шести ноември пък, тя навърши 23 години.

"Усещам, че моята игра се приближава към най-доброто ми ниво. Сега съм още по-агресивна, имам повече опит и съм много по-зряла," закани се Иванович, която в неделя спечели турнир в Бали с награден фонд от 600 хиляди долара.

Преди две години Иванович спечели "Ролан Гарос" и за 12 седмици оглави световната ранглиста. Сега тя е само на седем позиции от челната десетка, а догодина има сравнително малко точки за защита, което на практика означава, че тя трябва да се върне сред най-добрите.

"Когато станах номер 1 си казах: "това е страхотно, но сега трябва да работя още по-здраво, за да съм още по-добра." Така започнах да променям моята техника, моите методи на подготовка. Това не даде ефект, загубих игровия си ритъм, а освен това няколко травми съсипаха всичко," споделя още сръбкинята.

"На всичкото отгоре загубих няколко двубоя, които с цялото си сърце исках и можех да спечеля. Победите са най-сигурният начин да имаш увереност в силите си, но това е дълъг, сложен процес. Сега просто знам, че ми трябва още малко, за да се върне към предишното си ниво. Знам че отново мога да бъда номер 1," категорична е още Иванович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини