Федерер поиска обяснение за "скандалните" залози10-11-2010 18:17 | Николай Драгиев

Роджър Федерер обяви, че е поискал детайлно обяснение от неговата мениджърска агенция IMG и шефът й Тед Форстмън заради разралия се скандал със залози около финала на "Ролан Гарос" 2007 г. Федерер бе замесен в него, тъй като бил осигурил "вътрешна информация" на своя шеф.

70-годишният Форстмън ще бъде разследван от съд в Лос Анджелис по обвинения от Джим Агате, който е собственик на компанията Agate Printing. Според Агате Форстмън е залагал милиони на спортни прояви, включително и за финала на Откритото първенство на Франция през 2007 г. между Федерер и Рафаел Надал.

Световният номер 2 разбира се категорично отрече да е помагал на Форстмън или да му е споделял каквато и да е било информация. "Никога не бих направил такова нещо," коментира Федерер, който лично е говорил с шефа на IMG, за да получи обяснение за случилото се.

"Поисках да науча всичко по случая и защо се стигна до тези обвинения. Форстмън бе така любезен подробно да ми разясни. Неговото становище излезе и по медиите, така че аз съм доволен. Форстмън не е мой агент. Всички знаете, че с делата ми се занимава Тони Годсик. IMG все пак е голяма компания и беше нужно да знам какво става с този случай," сподели Федерер.

"При всичко положение не съм доволен, че бях замесен в това нещо. Това направо е налудничаво," допълни още швейцарецът.

Още през 2007 г. специално за турнирите от Големия шлем, на състезателите е забранено да залагат на мачове. Това обаче не е важало за техните агенти, приятели или който и да е било от техния екип. Освен това няма правило, което да им забранява да дават "вътрешна информация".

От януари 2009 г. обаче заради съмнителни залози, вече не може да се използва и "човек под прикритие" за подобна дейност. "Под прикритие" се считат "треньори, масажисти, терапевти, лекари, агенти, роднини, близки приятели и други познати на играчите."ОЩЕ ЗА СКАНДАЛА!
Коментари
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини