Джокович „доволен” от отпадането, обеща да отмъсти



12-11-2010 15:21 | Станко Димов

Световният номер 3 Новак Джокович няма никакво намерение да прави драми след отпадането си от последния за сезона турнир от „Мастърс 1000” сериите. Както е известно в четвъртък сърбинът загуби в два сета от вдъхновения представител на домакините Микаел Лодра и стегна куфарите.

 

Ноле, който се появи на корта с мустаци и огромни очила сподели, че сега ще има повече време за почивка преди заключителния турнир на 8-те най-добри в Лондон. Освен тези битки на Джокович му предстои й финал за Купа „Дейвис”.


„Излязох на корта с маскировка, защото наскоро беше „Хелоуин”. Преди няколко години за първи път се маскирах на този празник, но ми хареса и го превърнах в традиция”, разкри ексцентричният сърбин.


„Въпреки загубата оставам с добри спомени от турнира. За пръв път играх на толкова бърз корт през кариерата ми. Мисля, че тук настилката е по-бърза дори и от тревата. Определено този корт е по стила на атакуващ играч на Микаел Лодра. В Белград обаче ще е друго”, закани се Ноле, визирайки финала с Франция за купа „Дейвис” в началото на декември.


„Сезонът бе много тежък за мен. Имам нужда от няколко дни пълна почивка, за да съм в кондиция за турнира в Лондон. Надпреварата на 8-те най-добри винаги е била с особен характер и атмосфера. Сега обаче трябва да си почина, защото не искам да се излагам в Лондон”, сподели още Джокович.  




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини