Сьодерлинг: Всеки може да играе тенис, разликата е в психиката



14-11-2010 14:41 | Николай Драгиев

Робин Сьодерлинг ще стане за първи път номер 4 в света, ако победи Гаел Монфис във финала на "Мастърс 1000" в Париж. Интересното е, че и двамата спасиха мачболи, по пътя си към двубоя за титлата - Монфис цели седем, а шведът три.

Сьодерлинг от своя страна води с 2:0 победи досега в срещите с французина. Само преди седмица той разби надеждата на Франция с 6:3, 6:2 в Базел за 54 минути игра.

Интересното е, че Сьодерлинг е и първият швед от 10 г., който играе финал на "Мастърс 1000". Робин досега не е печелил толкова голям трофей в кариерата си.

"Тенисът е преди всичко психика. Иначе всеки може да играе, просто всичко се решава в главите ни. Виждате колко равностойни играчи има, но просто едни са по-устойчиви на напрежението," коментира Сьодерлинг, който спаси три мачбола с Лодра и се справи с натиска на публиката в Париж.

"Всички големи играчи, се раздават максимално на най-престижните турнири. А този сезон, аз се представих максимално добре тъкмо в тях. Бях много добър в Големия Шлем, а на "Мастърс 1000" имам два полуфинала, а вече и финал. Още нямам титла, но се надявам да сторя това възможно най-скоро," допълни той.

Шведът очаква с нетърпение и ATP World Finals в Лондон, където ще се съберат най-добрите осем в света. "Чувствам се перфектно. Имам един финален двубой в Париж, а след това ме чакат страхотни мачове в Лондон. Наистина нямам търпение за последната част от сезона," категоричен е възпитаникът на Магнус Норман.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини