Да останеш в сянката на Шарапова15-11-2010 10:57 | Станко Димов

Единствената рускиня, състезаваща се в  Ladies European Tour по голф - Мария Верченова изрази надежда, че един ден ще може да направи кариера благодарение на уменията си, а не на приликата си с Мария Шарапова. 24-годишната Верченова се оплака, че постонните сравнения с тенис звездата й пречат да намери "себе си".

 

"Когато играя в Япония хората не спират да ми казват "Шарапова, това е Шарапова". Това не е особено добре. Не мога да разбера защо, ние дори нямаме един и същи цвят на косата, да не говоря, че спортовете ни са коренно различни. Не ме разбирайте погрешно - възхищавам се на куража и качествата на Шарапова, но искам да пробия със собственото си име, не с нейното", коментира симпатичната голфърка.

 

"Разбирам защо двубоите на рускините в тениса са толкова наблюдавани. Та кой не иска да гледа млади момичета в къси поли? Надявам се скоро и голфът да стане толкова популярен спорт. Определено мисля, че и тук има доста красиви жени, които заслужават внимание дори и да не са толкова разголени", разсъждава Верченова, която подобно на Шарапова засне гореща сесия за Sports illustrated.

 

 

Преди няколко месеца Верченова бе на друго мнение и заяви, че искрено се радва на сравненията с тенис звездата. "Да, приличам на Мария Шарапова но не на външен вид, а по стила на игра. Мисля, че рускините сме много силни психически, затова постигаме сериозни успехи. Обличам се по-секси, за да популяризирам повече голфа, както прави Шарапова в тениса", разкри красавицата.
Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Monte-Carlo Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Монте Карло, Монако
Настилка: Клей
Награден фонд: €6,410,670

Official Website | Livescore
Други новини