Роджър Федерер уверен в успеха в Лондон



15-11-2010 11:56 | Николай Драгиев

Роджър Федерер направи особено силна втора половина на 2010 г. Той се отчете с три титли - в Базел, Синсинати и Стокхолм, загуби финала в Шанхай, а освен това достигна полуфинал в Торонто, на US Open и в Париж. Именно тези факти го правят един от фаворитите за спечелването на ATP World Tour Finals, ако не и главният претендент.

Част от промяната може да се отдаде и на новия човек в щаба на Роджър - Пол Анакон, който преди бе треньор на Пийт Сампрас. Фед запази и досегашния си наставник Северин Люти и така сформира мощно треньорско дуо.

След шокиращата загуба на Уимбълдън в четвъртфиналите от Томаш Бердих, ФедЕкспрес има само четири поражения. Именно това му дава увереност че има сили за триумф в Лондон.

"Имам добри шансове да спечеля в Лондон. Чувствам се чудесно физически след двубоите в Париж. Психически също съм свеж, което е най-важното в случая. Победите са важни, но най-добре е да си здрав. Убеден съм, че бързо ще се възстановя от загубата срещу Монфис," убеден е Федерер.

"Няма от какво да се притеснявам. Играя добре, това е видно. Не считам, че двубоят с Монфис бе лош, напротив. Ако бях победил, щях да имам огромни шансове да грабна и титлата. Не стана така и аз вече гледам напред. Трябва да се подготвя за Лондон," сподели още швейцарецът.

Така от 21 до 28-и ноември Федерер ще се присъедини към Рафаел Надал, Анди Мъри, Робин Сьодерлинг, Томаш Бердих, Давид Ферер и Анди Родик в битката на осемте най-добри.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини