Анди Мъри: Надал е най-добрият



16-11-2010 12:30 | Николай Драгиев

Голямата надежда на Великобритания за титла на ATP World Tour Finals Анди Мъри призна, че единственият играч, с който не иска да играе преди финала на турнира, е Рафаел Надал.

Мъри и Надал са сред осемте най-добри тенисисти през сезона, които получиха право да играят в Лондон на заключиталния турнир на АТР.

За Мъри, който е пети в ранглистата, е сигурно че ще попадне в група или с Рафаел Надал, или с Роджър Федерер. Той обаче се надява да подобри постижението си от миналата година, когато въпреки че постигна две победи от три мача, отпадна в груповата фаза.

"Това е може би най-големият турнир, извън тези от "Големия Шлем". Да играя пред родна публика е страхотно. Роджър и Рафа ще са там и е сигурно, че ще играя поне с един от тях, което е много вдъхновяващо," обясни Мъри.

Мъри загуби тъкмо от Федерер през миналия сезон в Лондон, докато Рафа го повали на тазгодишния Уимбълдън в полуфиналите.

"Най-трудният от всички е Надал. Когато той показва най-доброто от играта си, е изключително тежък. Бих се насладил на двубой с него само на финал," допълни още британският номер 1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини