Федерер: Моят най-голям съперник? Надал, разбира се



16-11-2010 18:53 | Станко Димов

Краят на сезона в ATP е все по-близо и дойде време за равносметка. В този ред на мисли рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер сподели, че е доволен от изминаващата 2010 година. За Федерер обаче все още няма почивка, тък като в неделя започва финалният за сезона турнир, който събира в Лондон 8-те най-добри тенисисти в света.

 

"ФедЕкспрес", който се падна в група с Робин Сьодерлинг, Давид Ферер и Анди Мъри е категоричен, че е доволен от годината, особено от последните няколко месеца.

 

"Мисля, че като цяло сезонът беше добър за мен. Записах няколко неприятни загуби до полуфинала на US Open. Мисля, че в Ню Йорк можех да играя финал. Това е турнир, на който се чувствам много комфортно. Като цяло прекарах едно добро американско лято на хард - настилката, която приляга страхотно на играта ми", коментира световният номер 2.

 

"Разбира се, че в момента моят най-голям съперник е Рафа. С него имаме повече от 20 битки - някои от които на финали в Големия шлем. Двамата сме изиграли няколко паметни срещи", припомни швейцарецът.

 

"Като цяло в различните периоди от моята кариера съм имал съперничество с много играчи: Хюит, Сафин, Родик, Агаси и дори Сампрас. Наистина имах късмет, че в кариерата ми играх с толкова велики тенисисти", сподели още Федерер.
Швейцарският маестро не пропусна да похвали и милионите си фенове, които го подкрепят неуморно във всяка една точка на планетата.

 

"Мисля, че с всяка изминала година започвам да оценявам все повече моите привърженици. Не мога да опиша какво е чувството, когато видя плакати с моето името. Всяка една снимка, всеки един автограф, който съм дал - това наистина ме мотивира допълнително", категоричен е швейцарецът.

 

Федерер започва в неделя участието си на турнира в Лондон, а негов първи съперник ще бъде Давид Ферер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини