И Бьорн Борг отписа Федерер



17-11-2010 13:29 | Николай Драгиев

Поредна легенда на световния тенис - Бьорн Борг също отдаде предимство на Рафаел Надал при сравненията между него и Роджър Федерер. Според Борг е въпрос на време испанеца да заличи всички рекорди на своя опонент.

"Ако Надал остане здрав, аз съм сигурен, че той ще спечели повече турнири от Големия Шлем. Разбира се трябва да видим и кога ще прекрати кариерата си Роджър, но Рафа има всички шансове да бъде най-великият," коментира Борг, който се присъедини към тезата, започната от Джон МакЕнроу.

Шведът обаче не пропусна да извади на преден план и присъствието на Анди Мъри, който обаче все още не е печелил някои измежду четирите топ турнира.

"Ясно е, че Мъри може да спечели подобно отличие. Играл е вече два финала, но те не завършиха добре срещу Федерер. Мисля че той бе страхотен на Australian Open и показа чудесна игра. За мен Анди е много талантлив," коментира Борг.

"Би трябвало да спечели още следващата година някой от турнирите, при това с лекота. Той просто има нужните качества и игра. Сега дори е по-добър физически. Просто му трябва да играе на ниво 2 седмици. Надявам се това да се случи," завърши 54-годишният Борг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини