Джокович разгроми бледата сянка Бердих



22-11-2010 17:44 | Николай Драгиев

Новак Джокович стартира подобаващо ATP World Tour Finals в Лондон. Сърбинът разби с 6:3, 6:3 Томаш Бердих и така поведе в група "А" на турнира. Сърбинът показа много стабилна игра за разлика от Бердих, който бе бледа сянка на човека, който победи два пъти през годината Федерер и игра финал на Уимбълдън.

Нито за момент от двубоя нямаше интрига кой ще спечели срещата. Джокович повеждаше рано и в двата сета и методично трансформираше преднината си в краен успех. За цялата среща Джокович така и не се налага да спасява точка за пробив. Сърбинът закова 20 уинъра, докато Бердих се скъса да прави грешки и общо записа 28 непредизвикани грешки.

В първия сет въпреки доминацията на Джокович, разиграванията бяха продължителни и често изпълнени с добър тенис. В решителните моменти обаче Бердих се сриваше и като цяло показа типичните за него слабости от последните два-три месеца.

 

Двубоят бе наблюдаван от футболната легенда Диего Марадона. След края на срещата Джокович благодари на аржентинеца за присъствието. "Благодаря му, че дойде да ме гледа. За мен е чест. След като той се появи на корта се чудех дали да играя с ръце или с крака," пошегува се Ноле, визирайки скандален гол на Марадона, който бе реализиран с неговата "Божия ръка".

 

"Томаш винаги е тежък опонент. Днес обаче не му вървеше сервисът и логично бе да нямам проблем. Страхотно бе да започна по този начин, пред тази публика," допълни още Бердих.

 

Томаш Бердих пък бе логично разочарован от поредната загуба. "След толкова лоши месеци за мен, е нормално да нямам увереност. Може да тренираш колкото си искаш, но ако не печелиш мачове, няма как да се чувстваш добре на корта. Беше тежко да играя с Ноле на старта, но имам още два мача и всичко може да стане.

 

Така след 90 минути игра Джокович прибира 120 хиляди долара в сметката си, колкото се дават за всяка победа в Лондон. От 22,00 часа днес ще се играе вторият двубой от тази група между Рафаел Надал и Анди Родик.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини